17 березня на базі НВК с.Льотниче відбувся практичний семінар учителів іноземної мови. Присутні  відвідали відкритий урок у 6 класі за новою програмою на тему: «Спорт у нашому житті». Лещук Зореслава Володимирівна, плануючи даний урок, поставила перед собою мету: показати колегам прийоми і методи роботи з розвитку комунікативної компетенції учнів на уроці. 

Педагоги обговорили також комунікативну спрямованість вивчення іноземної мови, як передумову успішного навчання, поділилися досвідом використання творчих завдань у формуванні усного та писемного мовлення, дидактичних карток для перевірки рівня засвоєння учнями лексичного матеріалу.



Переглядів: 395 | Додав:
ltnnvk | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

11 березня у НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» с. Льотниче відбувся семінар-практикум “Конструювання уроків основ здоров’я через впровадження новітніх технологій навчання” для вчителів 1 класів. Урок основ здоров’я у 1 класі «Складові дороги. Безпечний перехід проїзної частини дороги» продемонструвала досвідчений вчитель Будцева Оксана Богданівна. Учасники семінару спостерігали, як доцільно і ефективно вчитель використовує на уроці інтерактивні вправи, мультимедію, щоб забезпечити індивідуалізацію сприйняття, активну участь у навчанні кожної дитини та групову взаємодію. Навчальний мультфільм “Абетка здоров'я. Уроки тітоньки Сови”, імітаційні ігри, елементи театралізації створили позитивну мотивацію на активні усвідомлені дії за правилами безпечної поведінки, допомагали дітям поєднати теоретичні відомості і їх практичне застосування.

Поновити знання про педагогічну доцільність мовлення вчителя, пригадати вимоги до культури мовлення й етики мовного спілкування, учасники семінару мали змогу під час майстер-класу вчителя ЗОШ І ст. с. Когильне Селещук Галини Олексіївни “Мовлення вчителя на уроці як передумова створення ситуації успіху у навчанні першокласників”. Наслідування дітьми мовлення та етичної поведінки їх вчителя створює загальну атмосферу взаємоповаги, невимушеності навчально-пізнавальної діяльності, і головне — правильне, виразне, емоційне, чітке українське вчительське мовлення дає той взірець, до якого мають прагнути діти. Практичний семінар вчителів перших класів ще раз підтвердив перевагу активних форм і методів навчання як учнів, так і дорослих.




12 березня відбулося чергове засідання майстер-класу Слабкевич О. Є., учителя української мови і літератури НВК с.Льотниче. Слухачі майстер-класу  переглянули та обговорили відкритий урок у 7 класі на тему: «Є.Гуцало. «Сім'я дикої качки». Образи Тосі і Юрка. Людська доброта, жорстокість, милосердя і справжня  турбота про природу». Оксана Євгеніївна поділилася досвідом роботи з колегами щодо реалізації виховного потенціалу уроків  літератури.

У рамках проведення школи вдосконалення майстерності (керівник Стрельнікова І. А., ЗОШ І-ІІІ ст. с.Суходоли) учителі-словесники 12 березня на базі районного методичного кабінету  мали можливість перейняти досвід колеги – учителя вищої кваліфікаційної категорії – Ковач Г. В. (ЗОШ І-ІІ ст. с.Хмелівка) з проблеми «Методика аналізу художніх творів». Галина Володимирівна презентувала урок аналізу поезій Івана Малковича «Свічечка букви Ї», «З янголом на плечі» у 8 класі, а також на допомогу молодим колегам підготувала пам’ятки щодо різних видів аналізу на уроках літератури.




11 березня  у  спортивному залі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с.Льотниче  відбулась першість району з волейболу серед дівчат загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів. Дівчата змагалися у двох групах за вихід у фінальну частину змагань.

У підсумку переможцями району з волейболу серед дівчат ЗОШ І-ІІІ ступенів стала команда господарів майданчику – НВК«ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с.Льтниче, перемігши команду НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» с.Зимне, яка відповідно зайняла 2 місце. У боротьбі за третє місце команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Суходоли поступилася спортсменкам з ЗОШ І-ІІІ ст. с.Галинівки, які стали третіми.




До міжнародного жіночого свята 8 Березня у НВК було проведено конкурс «Супер бабуся». Участь у якому взяли учні 3-4 класів та їх бабусі. Перемогу здобули учень 4 класу  Станіслав Несторенко та його бабуся  Ніна Федосіївна Тиска.